Monday, December 2, 2013

Final F

Pe-yo!

Selamat menyambut bulan Disember and this is the final month before sebelum kite melangkah ke tahun baru 2014. 

So, bulan ni... my friend will turn tu XX years old and she request hadiah lukisan dr saya. remember tak yg saya ada bg teaser skit kat n3 yg lepas. ok, gambarnyer dh siap. siapa nak tgk??? haha. klu korang x nak tgk pun, akan saya tunjuk gak. :p

 

ok, ni gmbar asal without any paint or any scan traces. klu nk thu mcm mne nk hilangkan scan traces, u guys ble look up at my tutorial sebelum2 ni. 

so, my friend request gmbar yg ada paint and colours yada yada yada for her upcoming birthday. the result is... she's very fond with it. Saya dah bgi kat dia awal sblum birthday dia sbbnya saya dah siap n malas nk tunggu countdown bday dia yg supposdly mse tu kite org tgh cuti krismas. Urgh. haha


ni gmbar yg lnsung x dibuang scan traces die n unfinished paint. dgr mcm tutorial je. haha. yes, ni adalah tutorial yg simple n ringkas yg korang ble ikut little by little. lukisan x lawa pun x pe asal bile dh colour tu, itu yg jdkan benda yang tak lawa pun jd lawa. Paint ni umpama cosmetics for plain paper. haha.

ok, nmpak tak yg saya dh colournye dgn sgt nipis? perasankan. meh sini saya beritahu satu rahsia. mewarna sama macam make up. dia ada layer2 yg tertentu sbelum dia jd cantik. jd ini bole kata 1st layer. nipis and transparent. kat sini saya guna water colour sahaja. Water colour apa yg saya gune? Oh saya campur2 jenama. tp fevret saya Korea Watercolor: Artist Alpha Watercolor


warne2 Alpha mmg cantik tp costly. tp syg warna kgemaran iaitu Blue Sky saya ialah jenama Buncho that is yg korang sme tahu jenama tu. dia murah and senang habis. haha. 

ok back to our story, lepas tu layer by layer saya tambah and jdilah walla!


tulisan kat atas tu pun saya tulis sendiri.yes, nama kawan saya tu FanaBiela (bukan nama sebenar) haha. Anyway for this blog version, saya ada upgrade skit... semestilah guna PicMonkey kesayangan saya. huhu.






Tuesday, November 19, 2013

Alice the Stiff

Pe-Yo!

seperti yg dijanjikan.... walla!
This is Alice the Stiff. hehe. sewriuss sblum aku colour, x nmpak die mcm stiff sgt, tp lpas colour... she looks STIFF! I don't know. i'd tried to put personalities but maybe she become stiff sbb ada boy sbelah dia kot? (○o○)

Haha. saya jarang lukis boy. well, mostly permintaan mintak girl and hijab so... i don't know....

sebenarnya, dh lukis 6 bulan lepas and bru jer finished seminggu lepas. mungkin sbb x bwk skect book ke kolej, jd bile nak mewrna? lgpun kehidupan d kolej mmg busy; dancing, etc. (saya budak kebudayaan)

actually cbe untuk scan die, but... gmbar ni saiz A3 and scanner saya saiz A4... hideous! x derlah. prportion die mcm x betul... alice nmpak separuh and boy tu nmpak so big. and ble gmbar dh nmpak elok... tulisan plak x nampak... ble tulisan tu dh nmpak... bdan alice and boy tu nmpak pendek sgt! gosh! haha. apapun saya tujuk full page picture ni jugak (selepas tgkap gne my own camera yg hanya 2megapixel; handphone lama jer)

Kan? Kan? Kan? Hahaha (ketawa paksa; sangat2)
I don't know knape dia nmpak stiff? maybe I dh lame x mewarne so tgn jd keras sikit. (sedihnye... .·´¯`(>▂<)´¯`·.spe ada tisu??)

tunjuk kat my aunt mse die dtg umah, (die nk jumpe ibu, bincang fasal kenduri utk anak die yg nak sunat tu... naseb adik saya dah sunat mse baby lagi... so die rse berlagak gle sbb x perlu lalu kenangan sakit tu...btw, mse kenduri tu, my mom buat chocolate moist. delicious!) apapun smbung citer, my aunt dtg and saya tunjuk kat die and die expressionless mcm adik perempuan saya. x mcm die tgk my another picture (page lagi satu and saya tak tangkap gmbar pun sbb malas)

so I realise yg this picture not so great... but for me, although Alice nmpak stiff and tgn kiri die mcm patah je... (bru perasan lpas apply colour) i still manage to draw in my big A3 sketch book. walaupun tak great mcm my other picture, still apa yg korang harapkan dri pelajar perakaunan yg takat ambil PSV mse SPM? (dpat A+, ahakz!) bkan sme bdak otak kalkulator bleh melukis and mewarne suka-suka hati macm saya. (amboi, megah diri nampak)

kite biarkan topik tu, skang sape ada nme utk boy ni? klu ada cdangan, please tell. cian je asyik panggil die 'boy'...

Ps : best dgr lagu Lim Kim 'Rain' musim hujan2 ni.


Sunday, November 3, 2013

How I met Myself and a little preview of new gift pic

Pe-Yo!

(Straight to our topic) How I met Myself; HIMM... saper pernah dgr tajuk citer ni??? Oh, kalu bebudak sekolah menengah ye lakot. Hehe.


Okay pretty much ni cerite literature sekolah menengah utk pelajar form 3 utk silibus baru ni. Zaman saya dulu Dr Jekyll and Mr Hyde and Phantom of The Opera; POTO (fav saya) 


well pretty much citer POTO ni pilihan rmai mase PMR zaman saya dolu (aduh rse mcm dah tue giler jer gaye nye) smpaikan kteorg seme mse form 3 snggup habiskan movie POTO dri hbiskan bku Dr Jekyll tuh (org psiko Jekyll tu) 

apapun, knape saya ckap fasal HIMM, cerite yg berkisar fasal Doppelgänger  yg John jmpe lpas blik kerja pd 18 jan waktu (tak berape igt). Yg menjadikan cerita ni seronok ialah John ni jd obses dgn Dop dia smpai akhirnye nak mengakibatkan sejarah berulang semula. Dia ambil masa lebih kurang +/- 3 years utk solve mystery yg Dop dia bg. luckily, isteri si john ni dpt tgk Janos beberape minit sbelum tmpat kerja yg dia kerja tu meletup. Cian John, dia dah frust siap sanggup nak masuk dalam kdai terbakar tu nak cari arwah isteri dan anak dia yang kononnya dah mati. 

Apa yg paling absurb ialah bile si John ni bila dia obses... dia jadi percaya yang once anak bini dia mati, dia pun akan x der tujuan utk hidup lagi... Deh, bro... snap out of it. klu ko rse yg kau x mampu hidup tnpe anak bini kau, pindah dri situ, and spent your time with them as much as possible though sebenarnya manusia ni, (harus diakui) ada sifat ingin tahu yg mendalam kalau berkaitan dgn diri sndiri.

contohlah... paling senang. Horoskop. Masa tu yg pling cool pun akan intai2 tgk dalam majalah, tgk nasib dorang utk bulan ni, and compatibility dorang dgn bulan tu and sekian. Lagi? Love fortune telling etc. Yelah benda tu syirik, haram dan berdosa tapi tanpa kita sedar, hati kita akan cakap, "Yes I do have those qualities and recently i do face those problems"... tu seme adalah common problem faced by everyone and the sentence were said generally. Jadi nak percaya 100% ke?

Dlam kes John ni, disebabkan Janos dan dia 100% sama dari segi nama, umur, tarikh lahir and anak bini punya nama... John jadi takut and buatkan dia mempercayai kes Janos akan terjadi pada dia secara tidak sedar. Aside from insomnia and stress, he just really need a friend to talk to. 

Isteri John ni, pada awalnya yg igtkan husband dia ni curang... rupenya berpuas hati and jd good listener but later die jd menyampah sbb husband dia jd obses. (well, kalau saya pun menyampah jugak) and menyebabkan John tak nak ckp lgi bende merapu meraban ni kat isteri dia sbb isteri dia x nmpk Dop John. but, saya rasa lega sbb isteri dia ni pndai and anak dia ialah observer yg bagus. good job!

kesimpulan, cerita pendek yg setiap muka surat dia new chapter (almost) and nipis, tersgtlah digalakkan dibaca and bukannya skip baca kat buku rujukan ya adik2 sbbnya klu dibandingkan dgn Dr Jekyll, korang patut bersyukur.

K, aside from that, saya ada nyataka preview new gift pic yg slalu saya buat utk orgkan... so, ni preview dia...

fish eye perspective 

selalunyer saya lukis girl in hijab n macam ala-ala model sket... and use unipen fine pen (hitam putih jer...) so this time, atas rayuan my  bestie si Fanabiela, saya lukiskan utk die. ni baru stage sketch. lepas ni saya akan warna and tunjuk tuto ringkas. Hopefully. and klu diizinkan akan selitkan skali my A3 fantasy drawing (alice in wonderland) 

k, till then. toodles!

Saturday, September 14, 2013

New, new, new! Hijab 3 updated version!

Pe-yo!

Recently saya ada post gambar nikan?


so, seperti haeder kat atas, saya ada updated version of Hijab 3. Permintaan daripada senior saya di U, after she looked the original copy of Hijab 3. I took some time to think the theme but luckily i managed to get some inspiration and finished it before the end of this semester. 


nampak ada kucing! comei tak? Hehe. Actually, kucing ni kawan Hijab 3 (fasal kawan dia ni, i showed it later ok?) if you realise yg bench tu, from previous scene utk Hijab 1.



kan? Hehe. So, updated Hijab 3 x de colour version ke? Adalah! Kali ni saya sedia sekali dgn tutorial. Ok, firstly gambar raw x guna photoshop pon, saya lukis gune tgn. Saya tak ada bamboo or other draw deck yang student AD (art and design) gune. Saya gune pensil then furnish gune pen Unipin Fineline. Water and Fade proof. Pigment Ink. It comes in many sizes. Yg biase saya gune 0.1, 02 and 0.8. 

                                                

Then, bile dah siap lukis guna pen ni, padam2 mane yg nampak pencil mark tu... scanlah.  Bile dah siap scan, mesti nampak macam ada kesan kene scan rite? Ok, my friend ajar trick ni kat saya masa saya form 2. Ok dkat gambar, tekan right click, open with Microsoft office picture manager. Kat situ tekan edit picture, then tekan brightness and contrass. Pilihlah contrass yg sesuai n yg pnting jgn terang sgt. Ok? senang je kan? Tak pe kalau mcm keliru atau susah nk pilih skala yg sesuai. Takes practice and time. Bygkan saya yg belajar dari form 2 smpai sekarang ni dh nak masuk mid sem of my 2nd year kat U.

Alrite, bile dh siap, gmbar pun dh tak de kesan scan or what so ever, kite guna editorial picture. Haaa! Kat sini saya recomandkan anda gune Picmonkey (klik sini)

 

bile dh open web, tekan edit your photo. So, from raw picture mcm yg kat atas tu, u guys bole tukarkan die jadi mcm2 mane pun yg anda suke. Mcm updated Hijab 3 ni dari raw yg kat atas nun di atas sana, kalau korang add texture ia akan jadi macam ni. 


okey, siap texture. Lepas tu korang tgk mcm kosongkan. Hurm.... dkt situ ada mcm hurf T besar rite? tekan situ and korang korang boleh add text. x pun korang boleh tekan ikon maqic wand, tu utk add effects or tekan gmbar rama-rama utk add overlays. Overlays ni maknenyer sticker. macam saya punye saya add text 'La belle aurore', effect 'dusk' adn overlays 'doodley hearts'.


Rite? Fahamkan? So step seterusnyer saya buat macam ni. Kalau ada ape2 tak faham, boleh drop comment and saya akan balas. Thanks for reading :)




xx end xx





Wednesday, August 14, 2013

Review buku genre Fairy Tales versi Evelyn Rose ~13 jam A380~

Peyo!

Selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin.

Mesti korang pelik tengok tajuk kat atas kan? hehe. Aku jarang buat review ni sebabkan dua faktor utama yg aku alami sekarang ni...

a) masalah internet kolej
b) malas

Apapun sekarang ni bila dah berkesempatan, dan otak pun asyik fikir...

'Apa gunanya aku membaca dan menonton kalau aku tak buat satu kesimpulan?'

Wah... ayat....

okey, tak nak buang masa. Kalau selalu nak tulis macam ni tak pelah sebab byk post pic yg saya lukis tapi sekarang ni menulis lebih byk dari pic. Alah pic pun satu. Cover buku dia je. Ngeee~

Terus terang saya cakap, since first time saya baca buku Kak Eve, yg tajuknye 'The Wedding Breaker' tu, hati saya terus terpaut pada gaya terjemahan cerita dia. Sangat lain dari yang lain. Boleh kata akak ni ada stail dia sendiri lah. So, bile buku ke-2 dia ni keluar, saya mmg excited. Sangat! Sangat! Yelah, even my boyfriend (in terms of kawan baik) pun suka baca penulisan dia. Mmg tabik lah kat akak ni.

13 jam A380.
Dengar tajuk pun, hati dah teruje. Fikiran pun asyik fikir apalah yg Kak Eve nak tulis lagi2 libatkan nama airbus kan? 13jam pulak tu.

Rupe-rupenya A380 ni lah sebenarnya titik tolak quest Hana utk jodoh terbaik dia. Hm, adventurous I should say. Kalau saya, saya pun teringin sgt nk ddk kat kerusi Hana n jumpe multi-billionaire macm Haydar. Dhlah romantik, saya asyik senyum sendiri bila bce bhgn diaorang buat jelajah Peterpan kat dalam tu. Huhu, saya byg Haydar tu Peter and Hana tu anak Wendy (apa tah nama dia, lupe. Ngee)

Tapi tulah bak kata Haydar and bak kata Hana, When reality strikes.... dush! Macam kaca hempas ke bumi. Saya kesiankan Hana yg smpai sggup kejar Haydar smpai ke airport kat Heathrow, but Haydar ngan perempuan lain. Masa tu, bile saya baca, saya teringat balik kenangan dolu-dolu masa saya umur dot, dot, dot. Sedih sgt. Tapi Hana seorg prmpuan yang pada pndangan mata saya sgtlah bertuah sbb penulis letak dia dalam situasi yg org panggil 'Lucky'.

Mungkin dalam khidupan sbenar, kalau sayalah, tak mungkin akan ada org mcm Fawwaz or Fido (dari segi kekacakan berganda tu) akan ada tepi saya. Mungkinlah, family saya yang byk menyokong saya dari belakang. Based on my experiance. Yup. Walaupun mak saya tak suka budak tu, but in the end, dia yg tlong saya bangkit balik. Hmm... cinta monyet manalah nk berkekalan walaupun org kata people dies but memory lives. berhantukan ayat tu.

Anyway back to review. Pada pendakian klimaks cerita ni saya rasa bahagia utk Hana sbb (yes!) dia akan kahwin dgn Fawwaz (dimana saya bygkan dia ni freakin' hot! haha, mcm Prince Charming yg dduk atas kude putih ngang shiny armor die... jealous mak ngah. Hehe) walaupun cara Fawwaz lamar Hana utk first time mcm tak seperti apa yg saya sangkakan (yeah, saya lupe dia alim) but mase second confession tu mcm... awww, I want to marry you too. but syg... mcm Fawwaz tulis dlm letter dia, selama ni mereka (Hana and Fawwaz) letak bahagia dorang kat insan yg dorang sayang and bukan pada tuhan. (Pergh, mmg mendalam maksud die. Insaf saya kat situ)

Klimaks dia mmg buat saya rasa yg saya ni Hana (sorry to say but Hana mmg macam desperate nk dptkan Fawwaz sbgaimana dia desperate nak daptkan Haydar dulu but in a good way) Erm, saya rasa saya nak Fawwaz lebih dari Haydar walaupun hakikatnyer, Haydar so damn romantic! Ya Allah, mmg cairlah saya kalau saya tak kenal Fawwaz. The truth is, kalau Hana bertindak lebih rasional and tak ikut kata hati bende macm rayu-merayu and fitnah sgala bgai takkan jadi. Bende dah jadi. Nak atau tak die kene terima yg itu diri die dahulu. Ia sebahagian dari diri die. Yg saya geramnyer, Fawwaz boleh tak boleh terime kekurangan diri Hana lepas Hana merayu-rayu kat diri die. Ergh! Nmpak sgt yang Fawwaz ni pun hamba Allah yg serba serbi kurang kan?

Anyway, walaupun pada awal saya bengkek sgt ngan Haydar sbb ganggu kebahagiaan org lain tapi at the end saya harus ckapkan yg saya tabik spring kat die. Bpak ah, kalau saya pun saya lebih rela kahwin dgn Haydar dari Fawwaz sbbnyer, Haydar mmg cintakan Hana. He really really really loves Hana. Dia tak kisah fasal masa silam Hana and bile Hana berubah pun dia masih boleh terima Hana. Masa Hana tumbuk die (gune Akido lahi tu!) die still boleh tahan sabar die and gugurkan aduan kat polis. (padan muke kau Hana masuk lokap) Yg pling saya rasa nak menangis ialah bile Haydar ada di sisi Hana dlm perjalanan ke India. Awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww........................................ Hana really, I want to be in your shoes.

Kesimpulannyer, saya suke watak tambahannye, how the story being portrayed and how lovely ending-nye. makes me wonder, kalaulah penulis nk juge buat Hana tu in the end KAHWIN dgn Fawwaz, macam mana hidup die ek? Adventurous tak sebagaimana dia rasa bebas ngan Haydar? Saya rasa mungkin tak. Saya rasa dia akan lebih suruh Hana dduk rumah and jadi isteri mithali. Don't do that and don't do that. Yelah saya harus tegaskan, dalam darah Fawwaz ada genetik pak arab. Pak arab ni...(sorilah but saya harus cakap ikut apa yang saya tahu) lebih suka isteri die dduk rumah and do nothing. Rite? Itu apa yg saya tahulah. Apapun... tahniah but Kak Eve sbb made my week sooooooooooooooo in the mood of love. I mean the variety of love.

So, the up coming book is about grooming and improvise oneself jadi lebih baik. Hmmmm, tak sabar. Watak hero die, abang pilot. (Tajuk pun Abang Pilot) Makes me wonder, Kak Eve suka mamat pakai baju putih dgn topi hitam bwk kerete yg boleh terbang ek? (rasanyer angan-angan die kot sbb die lebih suke dgn abang tea shop. Ups! Hehe)

Smpai sini jelah. Nak kene gi kelas. Hope my review ni boleh buat korang tertarik utk beli novel ni. Sgt digalakkan utk dibace.

Love always,

Tuesday, July 9, 2013

after a while, I finally...

Pe-Yo!

I hv to admitted. Agak susah buat diri ni nak selalu post cerite2 kat blog yg satu ni. Semuanya sbb satu penyakit epidemik yg sgt popular, MLS. Vokal utk ayat ni 'A' . Jadi, kalau MLS + A = MALAS. But, taht is naot the only sole reason why I didn't post an entry for a long time (though I think it's not that long), it's because  I don't hv topic to discuss, to share with all of you who read my blog (thank you :))

Okay, back to our main dish. Tadaa!




My newest picture/ doodle. (Doodle ke?) hehe. It's for the contest held at my campus. Her name, Hijab 3. Quite simple than previous Hijabs collection. Mesti korang bosan tgk koleksi Hijab aku yg black and white right? So, I upgraded it!


What do you think?? Did I look more like an ustazah to you? Nah, just want to share some dai'e my own way. The way that I comfortable with. Nowadays, people seem to be lost in the maze of love. (I love 'love' too) but as an Islam, the most important thing ( I always remind myself) that my belief is the one that lead me to eternal happiness. 'Cinta yang hakiki' I bet everyone in this world want it. Sape jer yg nak hidup merana seumur hidup?

Saya masih single and searching someone. Kalau tak usaha pun, belum tentu kita akan dapat. Don't be to o excessive and don't be too passive. Open your eyes and learn the world. (Nasihat utk diri saya sendiri juga)

Rasanya sampai situ je utk entry ni. Lain kali klu ada lagi inspirasi, saya akan post. Jgn risau. Saya tak lupe nk kongsi apa yg saya nk sampaikan. Apa yg sy nampak. :)

Assalamualaikum.




Thursday, May 23, 2013

NEw Lappy (ღ˘⌣˘ღ) ♫・*:.。. .。.:*・

Pe-Yo!


jeng, jeng! just got the new one named Fujitsu Lifebook L Series after the previous one fell ill. Doesn't it cute? I named it Yama for hill. hehe. Cause it brand name Fuji-tsu. So I took Fuji as Mount Fuji and kanji it as Yama (山). Bought it yesterday with a good price. Hope it last for the next five years on like my old lappy ヽ(=^・ω・^=)丿 

Saturday, March 2, 2013

Appreciation of de Number Two

Pe-yo!

Appreciation of de Number Two; penghargaan dari si nombor dua. 


Ini cerite disebalik penghasilan karya agung inih. Agung la sgt. Seminggu sebelum dapat idea nak buat macam ni, tak t'fikir pun nak masuk. Fikir bukannya cantik pun apa yang aku buat. Lagipun mase tu x der inspiration. Tapi sebeb Cik FN ni sbuk suruh aku masuk contest ni, aku pun.... why not. Cube nasib jelah. Fikir nak kene lukis kat vanue and masa yang ditetapkan (ingtkan nak kene lukis mcm exam PSV, konon-kononyer lah) jadi aku menggunakan hampir lime hari untuk cari ilham yang.... tak kunjung tibe. (Bile stress dan asyik fikir fasal exam, aku lagi byk layan korea dari fikir dn termenung) Tup, tup, satu hari tu... aku terjumpe memo fasal 'Who want to a Dai'e' (benda yg aku masuk ni lah, kene lukis doodle jer pun).

-Kelam kabut.
 Bile nmpak memo fasal doodle yang bertuah sgt nih, aku drop dead! Dead meat! Segala yang ada dead kat depan die. Sbb :-
1. Bende ni anjuran KMI (Kelab Minda Islam)
2. Kene hantar sebelum 1st March
3. 50% Creativity, 50% Message
4. In soft copy
Jadi, bile bace detail die, aku terus rasa macam nak jerit biar satu kampus dgr. (Nasib baik aku dapt tahan rasa nak jerit tu klu tak nnt org cop aku kene histeria; mmg pun ah)

- Berangan
So on the spot, aku terus berangan ah. Switch my mood to the introvert. Pergh, satu hari aku berangan nk lukis apa. Nak cari inspirasi tu sampai kene berangan kat dalam bilik air, sambil2 mandi tu. Memanglah... masa aku lukis gmbar ni.... (gambar sebelah kanan) aku berangan utk seminggu lamanyer, tapi tak menang pun. Agaknyer x menepati tema yg diberikan oleh pihak berkenaan. Tak pelah. Sekurang-kurangnya aku ada pengalaman. Jadi dari pengalaman nilah aku brain storming kat dalam tandas, masa nk tidur, masa dgr lagu... pergh akhirnya, masa dalam bilik air masa tg mandi dapat ilham. Pergh tempat yg tak syok tu jgak aku dpt idea.


- The moon that embraces the sun

 Masa tgh buat draft smbil2 tu aku layan citerr ni. Citer yg aku mintak supply dri Cik No. 1. Huhu. Memang lah konsentrasi aku dibahagi kepada dua sbb setiap kali aku tgk muke kim soo hyun yg handsome tu/// Okey back to the story, hasil assyik tgk citer lama korea ni, aku buat baju model aku gne ciri2 bju tradisi korea with a little touch of kebaya and a hijab.






- Masa nak hntar
1/3/2013 bru aku mmpu nk anta, sbb 28/2 mlamnyer, lebih kurg pkul 2 bru siap. yelah cari inspirasi lama sgt. So pgi tu pkul 10 aku pergi MADEC (sbb memo tu tampal kat MADEC jer, huhu) pastu patah blik gi Kerawang. Pnjat aras 2... hurm, ketuk2 tak de org, rupenyer tgh cuci bilik air. Tgh gtong royong. Nasib baik die terime lagi, klu tak menangis tak berlagu aku kat situ jgak. Haha.

- Dah dpt hadiah dah....
slepas je dpt hadiah tu, bru teringat tak bgtahu ibu lagi yg masuk contest ni. So mesej ibu yg berbunyi mcm ni...

'ibu akak menang moto'

lepas tu ibu aku pun hem... mcm ibu2 yg lain, dia suruh aku jgn percaya benda2 menang ni. Die kata tipu. Then aku pun balas. Bunyi mcm ni la,

'Akak memang moto vespa empat biji warne merah'

Huhu, cian ibuku. Aku ni memang anak yg nakal. Rindu dh lme tak kacau die. Hehe. So mlm ni nk kol nk bg die dgr bunyi motor vespa aku yg warne merah yg ada 4 biji ni. hehe. Sabo jelah dapat anak mcm ni. Hehe.

first time msuk p'tandingan lukis dpt medal, selalu klu kat sekolah, dpt fail jer... hehe
 So, aku dpt nombor dua dengan 4 buah motor vespa warne merah yg bleh msuk dlm dompet. Hehe. Sabo jelah kpd sesape yg kenal aku. Aku memang ske mengusik.

Thursday, January 10, 2013

Birth of the twin, 291212

Pe-yo!
Huhu❀‿❀ , last forth days, just know that my beloved mama gave birth to a twin! A miracle of sweet couple baby girl.

Hurh, okay I made a mistake, total mistake. Just checked that both are girls. huhuhu, what am I gonna do? I drew it wrongly. Hope mama okay with it (cross finger) (●´ω`●)

To auna and aina, I (your big sister-of-not-related-blood) so so so so sorry to misunderstood you girls. This is what people call the after effects of ignoring your own Facebook. I'm not ignoring it, but I don't have enough time and right place to do soooo.  Plus Facebook kinda boredom, what I meant is bored! Okay, enough saying of unpleasant than pleasant.

Ehem, to mama, I am totally sorry, to draw your girls as a boy and a girl. I'm an ignorant and selfish girl. I'm so sorry. Please don't be mad with me v(ಥ ̯ ಥ)v


So to Aina and Auna, hoped you like it┌( ಠ‿ಠ)┘