Friday, May 18, 2012

reunion

Pe-yo!

okay we cut to the chase! Aku rase bersalah! Haha, gile bersalah! Ya Allah, aku bkan sengaja nk sakitkan hati org yg aku syg, tpi seriously aku t'sepit!!!!! Aku mmg nak and tak nak p'gi. okay mne satu ni N?? okay aku sbenarnye x nk g sbb aku segan lah! dah lah aku ni murtad SKS, aku skolah 2001-2004 jer. aku x graduate kat stu pon... jdi aku rse mcm x yah g la sbb aku rse bdak2 SKS pun bkannye tahu yg aku mmg skolah kat stu kcuali 1/4 org from batch tu jer. yg lain sme pkir aku bdak SKAG like forever after jer... doh, SKAG bkak pun thun 2004, aku admitted pun thun 2005 till 2006 and ble nk bndingkan SKS ngan SKAG, aku lagi byk memori pahit/manis kat sne dri SKS. Ape yg aku igt fasal SKS ialah...
  1. pokok palma yg skang ni dh hilang kne tebang sbb nak buat court sepak takraw
  2. Encik A yg dduk sebelah aku mse drjah 3A, dielah satu2nyer lelaki yg tegur aku mcm aku ni bdak laki klau nk bndingkan bdak laki yg lain k'je bntai buli aku lpastu dok jeling2 aku. Derrrr
  3. Jd kawan Cik S and the gang... walaupun smpai sekarang aku masih x fham mcm mne aku ble jdi ahli gang dorang jike nk dibandingkan otak2 genius dorang and cara hidup dorang yg lebih kaya dri aku... 
  4. kawan baek aku Cik AI, yg skang ni ade kat Ipoh. Mse aku byk spent dgn die and seingt aku from drjh 1-4 mmg aku ngan die pown... huhu. Aku mne ade kawan sgt melainkan Cik AI n Cik S and the gang. and I still remember yg Cik L[yg skang ni bestie aku] adalah musuh dlam senyap aku and Cik AI. hahaha, lawak btol! x sangka ble high school ble jd best friend forever and never dies! huhuhu, mmg keajaiban dunia btol! Allah tu maha kuasa and die dh tunjuk kat aku yg musuh pun ble jd shabat baik tau! Even Cik A[yg skang ni the sme pangkat dgn Cik L] dlu pun aku x ske kawan dgn die mse kat SKS, sbbnyer... die tu bising sgt! hahahag. Klu Cik T, aku dlu fkir die ni lnsung x pndang mke aku pown walaupun mse tuh aku ddk blakang die kat skolah agama. hehehe, skang ni aku jdi crying shoulder die, hihihi. klu Cik R plak, lgi klakar.... aku lnsung x p'nah nmpak die mse kat SKS or sekolah agama. hihi, tau jer mse kat SMKS, die wujud ddk sbelah Cik FF yg sgt aku rindui itu. Die dlu pun ble kte ahli gang NLTRA jgak la... mse awal2 penubuhan tu.
itu aje memori yg aku ade fasal SKS, itupun kabur2. Aku ble igt fasal Cik L, Cik T, Cik A and Cik R pun sbb diaorang bestie aku and inilah sbb kpada aku nak p'gi reunion tu... aku just nk jmpe dorang jer bkannyer nk jumpe yg lain pun krana aku pasti klu aku g sna n ada dorang ber-4 ni, x de lah aku 'kekok' sgt n jdi mcm ruse msuk kg. haha, serious! 3/4 dripd batch 2001-2006, aku lnsung dh x igt spe! mke lagilah sbb semenye dh berubah... klu nme lagi lah jgn nak harap. 0% markah aku. lgipun aku bkannyer rapat ngan dorang and aku ble sure korang 100% yg ade sbhagian dri batch 2001-2006 tu anti aku fasal aku ni mse kat SMKS ketua pengawas PSS yg tersgt garang.... hehe yeke? rasenyer kne tmbh tegas. hah, bru btul !

jdi ble Cik A bg mesej yg die akn p'gi dgn gembire skali, aku pun gmbire jgak walaupun jauh disudut hti aku, ade hal b'bangkit fasal $, aku just ckp aku x gi. klu aku g ko kne sponsor aku... lpas tu die trus x blas mesej aku. x pe aku fham yg die fham keadaan aku. walaupun takat $20, tpi x kan aku nk minx duit mak aku?? aku ni bkannyer bdak kecik nk minx2 duit ibu, aku malu lagi2 aku anak sulung, cucu sulung belah ibu, cucu sulung pompuan bleah abah. jdi aku ade sgala mcm tanggungjwb mmbuatkan aku ni cpt segan ble org dok hulur duit kat aku. lagi2 dulu Encik D and Cik HTinggi slalu blanje aku.

Cik T dan Cik A, jgn sedih sbb aku x g [tq], tpi aku fkir lbih baik aku dduk umah n dgr korang citer kat fb. x pe aku dh biase mcm ni... hehe. Nnt kan mak aku buat mkan2... korang dtglah, lpas tu lepak lame2 skali tolong basuh pinggan mangkuk kat umah aku, hahahaha. kan okay tu. walaupun Cik L ckap die x leh g sbb ade k'je... nk buat camne? aku x nak pakse sbb aku pun x ske kne pakse. sekurang-kurangnyer korang ade dgn aku time susah dan senang aku, tu kire okay walaupun just phone call or sms or tweet2 aku kat twitter or main2 cuit kat fb, tu dh ckup buat aku... aku nk bkak kisah laa skit fasal erti kawan dlam hidup aku sblum aku jumpe 4 minah ni.

Mse tadika, aku bdak pling pelik kat stu. Kulit aku mse tu putih melepak lgi x mcm skang gelap dh sbb slalu berjemur kat pantai PD and active kat SKAG wakil SMSD. rambut aku kinting-kinting, mte bulat mcm ikan buntal pastu tinggi melangit. mmg org fkir aku ni ank african amarican. jdi x de spe nk tegur aku kecuali sorang bdak ni, nme die... N*** x silap aku, die pun ble kte species aku gak ah. nak jgak la die kawan ngan aku walaupun skejap je lpas tu aku trus jdi mangse pak sanggup die and kwan2 die yg lain. haha, yg peliknye, walaupun aku dh tahu, aku still lagi nak kwan ngan dorang. kire dlu aku t'desak sgt nak ade kwn. ble aku 6 thun, Si N***, dh pindh and aku trus jd kmbing hitam utk sgala bende yg teruk. tpi aku rela jer jdi yg teruk2 tu. smpai rumah aku nangis sndiri sbb sedih dpt yg truk2 aje. dhlah prince charming mse kat tadika dlu pun kne kebas dgn org2 yg comel dri aku. haha, kesian btol aku mse tu. Mak aku slalu marah aku sbb aku rela jdi macm ni tpi aku buat donno jer.

ble aku pindah n msuk skolah SKS thun 2001, first kawan aku.... SAZ***, haha, again aku kawan ngan kaki buli skola! haha, mmg sdih btol hidup aku. mmg teruk sku kne buli and yg pling aku igt ialah mse kat skola agame, every day aku kne dduk kat hujung kerusi and x leh sandar. klu aku sandar nnt SAZ*** akan ckap kat sme org yg x yah kwn ngan aku. Sbb aku takut bersendiri, aku jdi PA x bertauliah minah tu. Aku kne marah ngan ustazah walaupun itu salah SAZ***, aku kne denda ngan cikgu walaupun salah SAZ***, bekal aku kne makan ngan org lain smpai aku x dpt bhgian aku pun ader aje. smpai lah satu hari mak aku perasan yg aku slalu lapar ble balik umah, reason : aku x dpt mkn ape2, dhlah duit blanja mak aku x kasi. yelah bru drjah satu, mne pndai gne duit, even skang pun aku mne pndai manage duit. hehe. jdi mak jumpe ustazah ngan cikgu kelas SKS aku. mak aku bwak bala tentera[aunties2] tak silap aku mak wan ngan mak faris n mak mona. haha. dhlah mse kat skolah agama SAZ*** kne ambush, kat SKS pun sme gak... apelagi minah tu trus bantai melalak mcm die je kne buli.

ble naik drjah 2, aku sendiri... kat hujung klas, always dpt last ble perikse, and aku dibuli skali lagi oleh si Z and the gang! sampai satu thap aku stress and aku hilang kawalan diri. entah aku x igt ape aku buat kat bdak2 tu tpi ape yg aku igt lpas tu, aku menangis mcm bdak kecik, dduk kat bwah meja smbil gigit pensil yg dh terbahagi dua... hm, aku x tahu mcm mne pansil pnjang dn bru tu ble patah 2??? haha, cikgu kat klas pun buat x tahu dan biarkan aku bertenang sndiri and jalankan PnP mcm sesi aku mengamok tu x pernah b'laku walaupun lpas tu si Z pendek tu terus ketawakan aku. Start stulah aku kwan baik dgn Cik AI yg sme2 gile mcm aku, ckap fasal buat rumah mainan, orang kertas, monopoly sendiri mcm2 lagilah.

ble aku pindah SKAG, hidup aku berubah 180darjah! dri seorang yg cengeng, lembik... aku jdi kaki bising kelas, aku jdi tomboi sekejap, even cikgu lntik aku jdi pengawas sekolah sbb aku punye volume suare mcm giant tgh nyanyi... hehehe. aku even join klab bola jaring lpas tu wakil ke MSSD, masuk balapan wakil rumah sukan and wakil sekolah utk MSSD. memang best la kat skolah tu walaupun bende x best berlaku mcm aku bole kwan ngan si pembuli SAZ*** hingge sekarang? gile! lpas tu aku jumpe prince charming aku yg ketua pengawas skolah, ketua bola sepak, and bdak kadet remaje yg gle aktif! buahahah, gle high taste aku walaupun mateplajaran die agk....soso.Mcm skandal berlaku! antara aku ngan die ngan student bru Si cantik F and Si Jiran sebelah rumah. hahaha. lpastu aku jumpe frenemy aku, Si HaiFit and Si Garfield. Menyampah btol! Skang ni Si HaiFit dduk kat somewhere at KL and die ade prob skit nk mkan lpas airplane crash at Switzerland and Si Garfield dh jd bestfriend aku gak! gle! btol2 gle!

So, itu citer aku mse sblum jumpe minah 4 org tu walaupun ade lah skit2 teaser jumpe dorang tpi pndng2 jeling2. hahaha, nak kte memori manis... x jgak sbb die meninggalkan kesan yg sdikit mendalam pada diri aku mcm skang ni aku jdi lebih x berperasaan sgt, aku bukannye kisah sgt hal org, ape pnting diri aku n org yg aku syang, klu bkan dalam liga aku, sorry lah, mmg aku x perasan kan org lain lansung! lpastu aku jdi suke dduk sorang2, tanpe ade org lain wlaupun bestie aku. aku mcm dh terbiase even p'nah skali mse kat skola ageme time drjh 3, aku dgn long life after birth friend, Cik AAj, aku slalu mengelak die sbb aku rimas ade org rpat dgn aku n ikut aku kmane ajer aku pergi. Even Cik AI pun x mcm ni. aku bkan mcm SAZ***, semenye kne ade PA tak bertauliah. aku lgi ske buat sndiri bersendirian. No noise, no commotion. Aku jdi mcm ade split personality... kontras kpd setiap ape yg korang[yg kenal] nmpak. even parent, adik beradik, and bestie aku pun x tahu. klu aku citer mesti dorang x caya sbb aku slalu de happy go lucky so smiley N. bukannya N si bermuram durja and lone ranger. hahaha.

oklah, smpai stu jer aku nk citer... pnjg btol aku mnulis kli ni. harap sabar jelah korang bce ape yg aku luah kat atas tu. see ya later.

sincerely love,
N

Monday, May 14, 2012

UITM Cendering... here I come!

Pe-yo!

huhu, so I counting from my lappy calander, and I found out that... I have 16 days to go before I fly to terengganu and make my debut at there 3 days foward. Uhuh, the only friend that I have there is Mr. Ik, that is 2 hour trip from my pit stop/campus. Haha, my other bestie,

Miss L : I dunno where did she went?
Miss T : seems like she is going to egypt though she got an offer for UITM
Miss R : went to collage for engineering course at PD
Miss A : went for matrix at Pahang and decline the offer for UITM Penang.

Most of my fellow friend, went for matrix that is I think as twice as hard as diamond, I mean the exam. And most of them went to matrix at Perlis, can you imagine how far it would be?? and I do believe it would be as far as I am. hehe ;-p

So, for others who want to pursue your dream, do not hesitate no matter how far the place would be. Just focus on your studies and make sure you pass your exam with a really beautiful flying colourful colour. Hahah, hyperbole much! But it's the truth! stay faith in yourself and do not let other crush you for nothing, okay? :-) 

sincerely love,
N

Copy and paste from my bestie's blog

Professor : You are a Muslim, aren’t you, son ?

Student : Yes, sir.

Professor: So, you believe in GOD ?

Student : Absolutely, sir.

Professor : Is GOD good ?

Student : Sure.

Professor: Is GOD all powerful ?

Student : Yes.

Professor: My brother died of cancer even though he prayed to GOD to heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn’t. How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent.)

Professor: You can’t answer, can you ? Let’s start again, young fella. Is GOD good?

Student : Yes.

Professor: Is satan good ?

Student : No.

Professor: Where does satan come from ?

Student : From … GOD …

Professor: That’s right. Tell me son, is there evil in this world?

Student : Yes.

Professor: Evil is everywhere, isn’t it ? And GOD did make everything. Correct?

Student : Yes.

Professor: So who created evil ?

(Student did not answer.)

Professor: Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the world, don’t they?

Student : Yes, sir.

Professor: So, who created them ?

(Student had no answer.)

Professor: Science says you have 5 Senses you use to identify and observe the world around you. Tell me, son, have you ever seen GOD?

Student : No, sir.

Professor: Tell us if you have ever heard your GOD?

Student : No , sir.

Professor: Have you ever felt your GOD, tasted your GOD, smelt your GOD? Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?

Student : No, sir. I’m afraid I haven’t.

Professor: Yet you still believe in Him?

Student : Yes.

Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn’t exist. What do you say to that, son?

Student : Nothing. I only have my faith.

Professor: Yes, faith. And that is the problem Science has.

Student : Professor, is there such a thing as heat?

Professor: Yes.

Student : And is there such a thing as cold?

Professor: Yes.

Student : No, sir. There isn’t.

(The lecture theatre became very quiet with this turn of events.)

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega heat, white heat, a little heat or no heat. But we don’t have anything called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we can’t go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.

(There was pin-drop silence in the lecture theater.)

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?

Professor: Yes. What is night if there isn’t darkness?

Student : You’re wrong again, sir. Darkness is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light. But if you have no light constantly, you have nothing and its called darkness, isn’t it? In reality, darkness isn’t. If it is, were you would be able to make darkness darker, wouldn’t you?

Professor: So what is the point you are making, young man ?

Student : Sir, my point is your philosophical premise is flawed.

Professor: Flawed ? Can you explain how?

Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is life and then there is death, a good GOD and a bad GOD. You are viewing the concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can’t even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing.

Death is not the opposite of life: just the absence of it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved from a monkey?

Professor: If you are referring to the natural evolutionary process, yes, of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the argument was going.)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor. Are you not teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar.)

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the Professor’s brain?

(The class broke out into laughter. )

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor’s brain, felt it, touched or smelt it? No one appears to have done so. So, according to the established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures, sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face unfathomable.)

Professor: I guess you’ll have to take them on faith, son.

Student : That is it sir … Exactly ! The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving.