Saturday, November 13, 2010

something that scares me other than Allah and SPM... ~.~"

Pe-yo!
this is something that i receive from my friend in facebook... so i want to share this with you guys as someone that i love and don't want to 'terpesong'....
please read!!!



Inilah sebagian dari tanda-tanda akhir zaman. Bahwa telah muncul "Dajjal" bernama Sai Baba, dia lahir dan tinggal di Desa Nilayam Puthaparti, wilayah timur Khurasan, tepatnya India Selatan. Merujuk pada riwayat hadist dari Jamiu at Tirmidzi,

"Rasulullah SAW bersabda kepada kami, Dajjal akan keluar dari bumi ini di bagian timur bernama Khurasan"

Maka boleh jadi yang dimaksud Rasulullah SAW tersebut ialah benar adanya. Abu Hurairah meriwayatkan bahwa Nabi SAW. bersabda: "Hari Kiamat tidak akan datang hingga 30 Dajjal (pendusta) muncul, mereka semua berdusta tentang Allah dan Rasul-Nya. "



Dan Sai Baba ini bisa jadi adalah salah satu dari 30 dajjal-dajjal kecil yang akan membuka jalan bagi munculnya al-Masih al-Dajjal (Dajjal nantinya akan berperang dengan Imam Mahdi dan di bunuh oleh nabi Isa bin Maryam).


SIAPA SAI BABA ITU DAN BAGAIMANA CIRI-CIRI DAJJAL MENURUT RASULULLAH SAW?

-Laki-laki ini memiliki kemampuan menghidupkan orang mati,
-Menyembuhkan orang lumpuh dan buta,
-Bahkan mampu menurunkan hujan dan mengeluarkan tepung dari tangannya.
-Ia juga mampu berjalan melintasi belahan bumi dalam sekejap,
-Menciptakan patung emas, merubah besi menjadi emas, dan banyak lagi berbagai fitnah yang ditunjukkan oleh Sai Baba kepada ribuan orang Bahkan - jutaan yang datang dari berbagai suku bangsa dan agama.

Saat ini laki-laki ini sudah memiliki puluhan juta pengikut.



"Dajjal adalah seorang laki-laki yang gemuk, berkulit merah dan berambut keriting..." (HR.Bukhari dan Muslim)

"Di awal kemunculannya, Dajjal berkata, Aku adalah nabi, padahal tidak ada nabi setelahku. Kemudian ia memuji dirinya sambil berkata, Aku adalah Rabb kalian, padahal kalian tidak dapat melihat Rabb kalian sehingga kalian mati (HR.Ibnu Majah)


BEBERAPA PERSAMAAN DAJJAL DAN SAI BABA:


-Dajjal seorang laki yang berpostur pendek, gempal, berambut kribo, berkaki bengkok (agak pengkor). Sai Baba seorang yang berpostur pendek dan berambut kribo.

-Dajjal memiliki mata yang buta. Sai Baba pernah mengalami kebutaan di waktu muda kemudian sembuh kembali.

-Dajjal datang dan bersama ada gunung roti dan sungai air. Sai Baba memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya.

-Dajjal memiliki kemampuan berpindah dari satu tempat ke tempat lain dengan cepat dan kecepatannya seperti hujan badai atau secepat awan yang ditiup angin kencang. Sai Baba memiliki kemampuan berjalan menjelajahi bumi dalam hitungan kejapan mata.

-Dajjal mengikuti pengikut yang sangat banyak, bahkan di akhir zaman nanti banyak manusia yang berangan-angan untuk berjumpa dengan Dajjal. Sai Baba memiliki pengikut yang jumlahnya puluhan juta manusia dari berbagai macam suku, bangsa, negara dan agama.

-Dajjal akan muncul dengan mengaku sebagai orang bijak/ baik, sehingga banyak sekali orang yang tertarik untuk mengikutinya. Sai Baba mengaku sebagai orang yang bijak yang membawa misi perdamaian, cinta kasih menghapuskan segala persengketaan dengan bijaksana.

-Dajjal akan muncul dan sebagai nabi. Sai Baba memposisikan dirinya sebagai nabi kepada pengikut-pengikutnya.

-Dajjal akan menggunakan nama Al-Masih. Sai Baba mengaku akan menjelma sebagai Isa Al-Masih setelah tahun 2020.

-Dajjal akan mengaku sebagai Tuhan. Sai Baba mengklaim bahwa dirinya adalah Tuhan penguasa alam semesta.

-Dajjal akan mendakwahkan agama Allah. Dalam banyak majelis darshanya Sai Baba banyak berbicara tentang Islam, Al-Qur'an dan keharusan untuk memahaminya.

-Dajjal mampu menghidupkan orang mati dan menyembuhkan orang sakit. Sai Baba memiliki kemampuan menghidupkan orang mati juga menyembuhkan penyakit kanker.

-Dajjal dapat menurunkan hujan. Sai Baba memiliki kemampuan menurunkan hujan dan mendatangkan air untuk irigasi (di NTT sedang di bangun proyek Sai Baba untuk pengairan di daerah yang kering).

-Dajjal bisa mengeluarkan perbendaharaan (perhiasan dan harta) dari bangunan yang roboh, lalu perbendaharaan itu akan mengikuti ratunya. Sai Baba mampu menciptakan patung emas, kalung emas, injil mini dan berbagai bentuk medalai berlafadz ALLAH dalam sekejap.

-Dajjal akan membunuh seseorang dan menghidupkannya kembali.Sai Baba bisa menghidupkan orang yang sudah meninggal dunia.

-Dajjal bisa berpindah raga dan tempat dari satu bentuk ke bentuk lainnya. Sai Baba bisa berpindah dari satu jasad ke jasad lainnya yang merupakan benruk reinkarnasi dirinya.

-Dajjal bisa membesarkan tubuhnya. Sai Baba memliki kemampuan berjalan di udara dan membuat kemukjizatan pada sebuah pesawat terbang.

-Dajjal biasa keluar masuk pasar dan makanan. Sai Baba juga manusia biasa yang makan dan minum sebagaimana manusia lainnya, ia juga bisa berjalan ke pasar, rumah sakit, proyek irigasi dan tempat lain yang biasa dikunjungi manusia.

-Dajjal bisa memerintahkan bumi untuk mengeluarkan tumbuh-tumubuhnan dan air. Sai baba bisa mengeluarkan air dengan hentakan kakinya.

-Dajjal tidak memliki anak. Sai Baba mandul, ia tidak beranak dan tidak berkeluarga (tidak menikah).

-Dajjal memimpin orang yahudi. Sai Baba memiliki misi menyebarkan teologi zionis.

-Dajjal muncul di zaman pertikaian. Sai Baba mengklaim bahwa ia datang dari masa banyak pertikaian dan persengketaan, dan kedatangannya untuk menegakkan kebenaran dan membinasakan kejahatan.




Kesimpulan: Bahwa sifat Dajjal dan Sai Baba yang diutarakan diatas adalah bagian dari sifat salah satu 30 dajjal-dajjal kecil (pendusta-pendusta akhir zaman) yang akan membuka jalan bagi munculnya al-Masih al-Dajjal (Dajjal besar).

Yang ciri-cirinya menurut riwayat hadits shahih adalah sebagai berikut :

-Dajjal buta sebelah seperti buah anggur.
-Kedua matanya ada tulisan kafir yang dapat dibaca oleh orang beriman.
-Dajjal tinggal di bumi selama 40 hari, 1 hari seperti setahun, 1 hari berikutnya seperti sebulan, 1 hari berikutnya seperti seminggu, 1 hari berikutnya seperti hari biasa.


Hadis riwayat Anas bin Malik ra., ia berkata:
Rasulullah saw. bersabda: "Tidak ada satu negeri yang tidak dimasuki Dajjal, kecuali Mekah dan Madinah, dan tidak ada satu jalan di Madinah, kecuali terdapat malaikat yang berbaris menjaganya. Maka Dajjal singgah di daerah rawa, kemudian Madinah bergoncang tiga kali goncangan, sehingga seluruh orang kafir dan munafik keluar dari sana menuju ke tempat Dajjal."

Rasulullah SAW bersabda : “Bukankah sesungguhnya ia itu bermata sebelah, dan tertulis di antara kedua mata dajjal itu kata kafir, yang dapat dibaca oleh setiap Mukmin.” (Muttafaqun ‘alaih) Dan dalam riwayat yang lain dinyatakan: “Tertulis diantara dua matanya huruf kaf, fa’, dan ra’.”(HR. At-Tirmidzi)

Hadist riwayat Muslim, dari Nawwas bi Sam’an: Rasullulah SAW mengatakan,"Dajjal adalah seorang pemuda berambut keriting, matanya sebelah kanan celek, aku menyerupakannya dengan Abdul Uzza bin Qathan (lelaki Quraisy yang hidup di zaman Jahiliyah). Maka barang siapa yang menemuinya bacalah surat Al-Kahfi. Ia keluar dari sebuah jalan antara Syam dan Iraq, lalu ia berbuat binasa kesana kemari ”

ALLAHU AKBAR! LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL "ALIYUL ADZHIM….

Sudah selayaknya kita senantiasa memohon perlindungan hanya kepada Allah SWT saja. Bacalah selalu doa di bawah ini selepas shalat Fardhu, di akhir tahiyyat sebelum salam, insya Allah, kita selalu dalam lindungan-Nya.

"ALLAHUMMA INNI 'AUDZU BIKA MIN ADZABIN JAHANNAM, WA MIN ADZABIN QABRI, WA MIN FITNATIN MAHYA WA MAMAAT, WA MIN SYAHRII FITNATIN MAHSYIHIL DAJJAL"

“Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari azab neraka Jahannam, aku berlindung kepadaMu dari azab kubur, kuberlindung kepadaMu dari fitnah kehidupan dunia dan kematian serta kuberlindung kepadaMu dari kejahatan dan fitnah Al-Masih Dajjal”


***Konspirasi Dajal bersifat matrialistik sekuler, dia datang dan "berdakwah" dengan membawa perumpamaan air, namun pada hakikatnya adalah api. Surga yang dia tawarkan tapi pada hakikatnya adalah neraka. Neraka yang dia tawarkan tapi pada hakikatnya adalah surga.

Gaya bicara Dajjal, tidak lain adalah seorang pendusta besar! Shalat adalah buang-buang waktu, Alquran dan agama hanyalah simbol, bahkan ia kerap mendustakan keberadaan para nabi-nabi terdahulu dan mengadakan fitnah didalam cerita/kisah rasul-rasul terdahulu.

Itulah sebagian sifat dari Dajjal laknatullah alaihi! Tujuannya hanya inginmengkafirkan penduduk bumi dan memurtadkan orang-orang Islam agar keluar dari agamanya dengan dalih, Islam adalah agama setan dan masih banyak lagi. Naudzu billahi min dzalik!

Padahal Allah telah menjelaskan dalam Quran: "Sesungguhnya agama (yang diridai) di sisi Allah hanyalah Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Al Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barang siapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya. (Ali-’Imran:18-19)

Waspadalah wahai kaum muslimin dan mukminat!
Facebook

Monday, August 16, 2010

play tag with me and know your friends!

pe-yo,
this is a little bit weird?
no-lah...

i feel a lil bit bored so i wanna play tag with YOU!
i just copy-paste the question from the Deviantart[from my journal...]
enjoy it...


1. What's your favorite color?
something that will bright my future??

2. What's your biggest fear?
most of slim-y things plus cockroaches and LIZARD!!![GET THEM AWAY FROM ME!!]

3. What are your hobbies?
beeing fool n teasing my mom, drawing, day-dreaming, n something related to otaku-ing thing-y

4. Describe yourself in three words:
170cm or around the corner, have extra fat, died pimple[have been fought with it since last year! lol], 'bengap!'[that's what my mom always told me whenever i'm being fool! hahaha]

5. Are you Seme or Uke?
what are this some kind of joke or what?? [dont answer this if you do not know!!]

6. Zodiac symbol?
piecess[that's why i'm a wierdo!]

7. Where you from?
my lovely and peace....MALAYSIA!!![I DON'T THINK OTHER COUNTRIES AS PEACE AS MALAYSIA...]

8. Random Fact:
only know how to cook western food, geh~[if my mom know about this...i'm dead!]

~Style~
1.Whats your favorite coat?
something nice

2. Tennis shoes or High heels?
enough of high, i'm choosing tennis shoes

3. Formal or informal?
erm....did i have to choose cuz i like both of it!

4. Describe your style of dress:
simple...[my mom opinion, i'm too simple. haha. luckly i hv fashion-nistas beside me...]

5. Hats?
stylish but no flowers at it...like granny...euwww..o_0

6. Sunglasses?
i dont buy them but wearing it for free and short limit time at accessories store...ex-specially parkson hahaha

7. Accessories?
simple but no golden thing-y....

8. Coat or sweatshirt?
yes! coat, please hand it over!!

9. Pajamas in public?!
i dunno how to answer this

10. What is normally attached to your person?
hah?? ?_?

~Five Obsessions~
1. be-loved family
2. comic
3. sketches
4. korean drama
5. FOOOOOOOD!love em,

~Do you...?~
1. Have a boyfriend/girlfriend?
who want me, i'm a wierdo!

2. Hate someone?
if someone me, i hate u more than u hate me

3. Love someone?
my family and my future family

4. Want to kill someone?
always! hahaha joking

5. Like cookies?!
if they're chocolate and have chocolate chips, would i not to like em??

6. Have any secrets?
when i want too secret something it always leak, haha like yesterday... i just make my house flooded although my house on top of the hill..hehe careless me 0.o

7. Have any pets?
not me but my lil bro....

8. Like cartoons?
only phineas and ferb....they're funny

9. Often go to the movies?
my father is stingy and i cant go out with my friend so when do i have time to go out for a movie....>o<

10. Think the cake is a lie?
no way

~Have you...?~
1. Kissed someone?
after i married to someone...

2. Fallen in love?
just once...hard to forget it though TAT

3. Danced in the rain?
when i was a kid i like to do it like in hindustan movies but now, it's an acid rain so i cant...

4. Swam nekkid?
are u kidding.... it's personal!

5. Traveled through space and time?!
in my imagination, yes!

6. Broken up with someone?
i dont remember that i've broken with someone!

7. Gotten in a fight?
always! with my lil sis and lil bro

8. Been slapped?
yup, by me hahaha

9. Climbed a tree?
yup, my neighboor tree past three months ago...

10. Played DDR?
erm, what is that ?[if you dunno what is DRR don't answer]

~What would you do if...?~
1. I died?
if u died, u would not tagged me, right?

2. I kissed you?
if u dare!

3. I hugged you?
i hug u back if u're a women and not lesbi

4. I held your hand?
jg nk ngada2!

5. I said I loved you?
i love u too[i dont know that so many people love me...]

6. I said I hated you?
that's awful, i hate u back as many as u hate me or more than u think so dont try to hate me....

7. I asked you to marry me?
if u're handsome and responsible and not stingy[like my father] and can past my mother exam that she prepare it after i was born, haha

8. I told you that I wanted to be friends?
if u sincerly want to be friend with me because of my leakness and not because of my perfectionist...

9. I wanted us to be together forever?
really, thanks but i will die soon

10. I asked you to bear my child?
ur child is a bear....or the bear have ur child...or...whatever...

so i wanna tag yana and... erm... NLTRA !!

Saturday, July 31, 2010

all about j-pop and k-pop! yeah yeah

pe-yo!

now and then if you found anyone who use up this 'pe-yo' quote, that's mean its was me okey >.^V

alrite, today buzz is about aezdean....
i don't know why i got so excited about him... maybe his Malaysian and a pop singer in japan...[i think that's the reason for me to be not so maniac about him] and he had such a good song! although i don't know the meaning behind the lyrics but still its a love song rite?? he had those 'sengau' voice that is qualification to be a popular j-pop singer. Congrats to you bro! i tabik you laa. heheehe ~.~

1. bribarabribara

Narsha new song called "bribarabribara", [the spelling wright, right?] is so sexy make me feel she so sexy and awesome[amin like to say this word]. At the age of 30th years old, she finally success to be a successful k-pop singer.

2. MBLAQ i love you!!! except lee-jun...

G.O !!!!!! i see you in my dream and TV... I never bored to see your face... haaaa.....
Mblaq releasing the new song called 'one better day' and its like super shocking cool! i like it!!! it make my heart melt like chocolate melt under the sun...
kyaaaa!!! the way they move and the way they sing make me feel want to tear my shirt[uppps]

3. no other by suju

super cute song! with the cute outfit and the cute steps... hahaha
when i think back the true meaning of cute, it make me laugh out loud! [ the meaning of cute is ugly but adorable... hahaha >.
4. son dambi....
'wake up, wake up, wake up....' i like the sound of wake up. her song is so elegent and stylish and so mature!
clap, clap for her! yay!

Saturday, May 22, 2010

do you miss me as I miss you?

jatuh cinta pada umur 12 tahun mmg satu perkara yg aku x sangka...
bak kata ejul "asal budak bru je... mesti rmai yg nak walaupun hodoh." Ejul, aku terasa tau dengan apa yg ko ckp... mungkin btol apa yg ejul ckp, tp aku x nak percaya sbb apa yg aku alami ni btol...

1."pelajar kenalkan pelajar baru, nurunnisa..."

aku ddk kat barisan blkg bersme2 amirah, zaleha, dan spe entah lg sorang tuh, aku x ingat...ari tu rse bosan sgt walaupun majoritinye aku dh kenal... [ aku bdk serendah pindah skXX] cikgu plak mse tu tgh ckp apa entah.. aku plak just looking foward. sdh dok asyik looking foward aku perasan ada sorang bdk laki ni tinggi yg amat ddk kat barisan dpn. [hoi! sedarlah diri ko tu tinggilah!] dia mcm bole dgr e aku kutuk die ble die pusing tgk blkang. aku bertentang mata dengan die dn mse tu perasaan aku mcm sedang berada di awangan! rse mcm aku dn die aje dlm kls tu...
berserta buih2 yg menaik....
bak kata hanna..." mcm dlm komik!"

2.lps tu...

setengah thn lps tu, aku ddk dpn die... sebelah aku amalina, aku bole rapat ngan die sbb amalina ni peramah sgt..[aku dulu shy2 nk mampus!] aku ske sgt! aku ske perasaan tu! Aku ske sgt! aku nk sgt mse tuh tak berdetik & kaku mcm tu je...

3.tp aku tau aku ni x bertuah sgt...

aku tau die ske aku mse darjah lime, mse darjah enam cik F msuk skul, seme ske kat die termasuklah shabat aku kini dn selamanya... mat romeo A. ble aku tau A dan die ske kat cik F aku ske untuk A tp cemburu kat F sbb die ske kat F. mse tu aku tak tau mcm mne perasaan tu, jd aku setkan pertemuan utk A n F utk bercinta. A n F kapel lps tu, aku ske sgt! sgt-sgt! akhirnye aku milik die... seorg...! YEEEHAAAA.
tp aku x tau perbuatan aku ni dh buat A n die bergaduh sedangkn dorang kwn baek. Dorang gaduh berebutkan F! and then i realise, i was a bad jerk! i made them fight couze of F. i'm not that fortunate...

4. kini....

the feel of guilt is still wit me until now, aku nk seme org tau aku x berniat, aku cume nk perasaan gembire yg pernh aku alami dlu tu jer... tp menyesal pun x gne, nasi dh jd bubur... mse die cube kacau aku dlu slps dorang gdh besar, aku lnsung tak lyn die... bknnyer aku jual mahal, tp aku x layak utk tu seme.. it's not worth anything if i got the happiness and people suffering... i'm not that cruel.
skang aku cbe lupe die, tp x leh... aku cbe cari rasa yg pernah aku rse tp x jumpe..
semenye hilang bersme2 dgn die... aku tak ske! AKU TAK SKE!!! perasaan ni terlalu menyeksakan... aku tak ske nangis kerna cinta... terlalu memalukan... kerna menyesal jua aku x ingin...

5.i miss you

do i really miss you?
hell! no...! the real thing is i'm not miss you but i want to punch you like hell! stupid! bitch! S.O.B! idiotic person doesn't deserve live in this world! because of your stupidity on not realizing of what i felt for you... i really need to punch you!

haa... bru puas.. klu tak aku akan murung mcm pegion nk mati!
friends, klu sedih ko F*** jer dorang. okey? *-*

Friday, April 9, 2010

sneak peak!

















picture credit to: deviant danbo fan-art...

Saturday, April 3, 2010

Dunbo comes to attack ur heart!



lets love...

















in the coffee cup,






you chase me,
and I'll run....
























to introduce
to you to
my friends...,









and my pet octupussy...



picture credit to: dunbo fans and others..

Friday, April 2, 2010

bsk...., (*_*)

INUYASHA!!



besok inuyasha habis!! i mean mlm ni tp aku tgk bsk [ulangannyer]... hua! selepas beberapa siri yg panjang starting from 2005 or something, inuyasha mula mendpt sambutan di malaysia, yg plg seronok tgk pasal anjing mutan ni... ialah pergaduhannya dengan kagome si buah hati pengerang jantung hatinya... sungguh klakar!




KAICHo MaiD-SAMA
inuyasha pergi, kini kisah romantik usui dan presiden perstuan bekas sekolah lelaki[aku tak ingat apa nama dia] kini muncul di animax! pada 4hb april ini... Wah x sabarnya nak tgk selepas aku membaca hampir separuh jalan citernye di onemanga[ http://onemanga.com], citernya sangat klakar dan penuh aksi lagak kuat presiden persatuan yang akhirnya tumpas di tangan Usui yang sgt susah utk di kalahkn! mcm prototaip citer S.A walaupun plotnya sdkit berbeza...




Saturday, March 27, 2010

pe-yo!

pe-yo!
janganlah pelik dengan salam perkenalan saya ini kerana inilah stail saya ~.~
setiap orang pasti ada salam perkenalan yang tersendiri bukan? hehe...

nama samaran yamamura mayu, nama sebenar jaz [juga bukan nama sebenar, haha]
umur 16 tahun pada tahun 20**!
bday 26 feb 199*

sebenarnya saya terpaksa sorok sedikit identiti saya agar segala rahsia saya tak bocor, yelah sekarang segala apa sahaja menjadi kemungkinan... [hisy, apa yang aku repekkan?]
apapun kenalah berhati-hatikan!
saya ada ramai kawan tapi saya tak tahu kawan menganggap saya ni sebagai kawan atau tak... apapun saya harus berusaha betul tak? untuk menjadi seorang yang sempurna di mata manusia bukannya senang.. lebih-lebih lagi dihadapan orang yang kita sayang..[hisy layan jiwang la pulak aku ni.. "."]

kepada kengkawan yang mengenali saya kalau terasa hati atau nak luahkan perasaan yang sedang merana saya tak kisah mendengar masalah awak kerana saya nikan kawan awak... ^.^
kepada lia, aneem, nani and mostly to t-rex arigatou gozaimash! couze sudi jadi kawan saya... sedihnyer...

haha, lupakan saja malankoli dalam hati kerana kalau asyik layan satu kerje pun tak siap lagi! betol tak?
saya pun ade banyak lg kerje tak siap... akhirnye kenelah tadah telinga dengar alunan muzik yang agak sakit daripada ibu... [sakit mana sekalipun, ibu tetap ibu saya, ibulah yang terbaik dan tahu yang terbaik buat saya dan juga kepada mereka yang mempunyai mak...]

so, sampai sini ajelah salam perkenalan kita,
sumimasan to all klau ade tersinggung hati atau selamba touching...

truthly : ym